Welkom in Sevilla


Sommige steden hebben hun uiterlijk mee, andere steden hebben een goede persoonlijkheid. De inwoners van Sevilla (sevillano’s) krijgen allebei, de mazzelaars. Deze flamboyante, charismatische metropool blijft zich ontwikkelen.

Volgens de legende is de stad 3000 jaar geleden gesticht door de Griekse god Hercules. Het grootste deel van het jaar baadt de stad in zonlicht waar ieder mens gelukkig van wordt. In deze stad zijn gevoelens net zo belangrijk als uitzichten en de verschillende jaargetijden zorgen voor bijpassende stemmingen: plechtig tijdens Semana Santa, flirterig in de lente en loom tijdens de hitte van de zomer.

Net als andere geweldige steden heeft Sevilla historische lagen. De Romeinse ruïnes tonen de eerste aanblik van de stad. Herinneringen uit het Moorse tijdperk flikkeren als middeleeuwse graveringen in het stadsdeel Santa Cruz en de rivierkant van Arenal geurt naar vergane koloniale glorie. Toch is het opvallendst aan modern Sevilla het talent voor aanpassing: het schetsen van verse penseelstroken op een eeuwenoud canvas.

Openingsbeeld: KavalenkavaVolha