Welkom in Krakau


Volgens de legende werd Krakau gesticht bij het verslaan van een draak. Of je erin gelooft of niet: er lijkt een mythische sfeer te hangen rond de aangename straten en pleinen van de stad.

De grootste trekpleister is het kasteel van Wawel, maar in de historische binnenstad vind je ook torenhoge kerken, indrukwekkende musea en het reusachtige Rynek Główny, het grootste marktplein van Europa. In de voormalige Joodse wijk, Kazimierz, houden de restanten van synagogen de herinnering aan de tragedies van de 20e eeuw levend. De heropleving van de 21e eeuw wordt dan weer weerspiegeld in de levendige pleinen en steegjes. Zowel hier als in het centrum vind je meer dan 100 restaurants, bars en clubs.

Maar de voormalige koninklijke hoofdstad heeft meer om het lijf dan geschiedenis en goede feestjes. Wandelend door een rustige steeg word je overweldigd door de kalmte en rust en de ongecompliceerde uitstraling van de architectuur en het licht. Op zulke momenten krijg je het echte Krakow te zien, een mix van verleden en heden, een must-visit bestemming voor iedereen die Polen bezoekt.

Openingsbeeld: RolfSt / iStock