Welkom in Oslo


Tussen heuvels, dichte bossen en glinsterende meren ligt de hoofdstad van Noorwegen verscholen. Oslo is misschien niet zo’n verplicht nummertje als Londen, New York of Parijs - zelfs buren Kopenhagen en Stockholm staan hoger op de meeste must see-lijstjes. Maar toch zal iedereen die door Noorwegen reist op een zeker moment de stad bezoeken.. en aangenaam verrast zijn.

Oslo’s grote troef is de nabijheid van prachtige natuur: van de parken in de stad zelf tot het omliggende landschap. Overal kan uitstekend worden gewandeld, gefietst, gevaren of zelfs geskied. Maar ook op cultureel vlak is er in Oslo veel te doen. Er staan musea van wereldklasse en de architectuur wordt er steeds uitdagender en indrukwekkender: dit uit zich vooral in de gebieden aan het water, waar je het opvallende operagebouw van de stad kunt vinden, en in het wolkenkrabberdistrict Barcode.

Daar komen ook nog eens een bloeiende café- en barcultuur, uitstekende restaurants en uitgaansgelegenheden bij. Ten slotte is er een grote, zichtbare immigrantengemeenschap die extra kleur geeft aan deze levendige, verslavende stad, waar je gerust even aan wat anders dan de fjorden mag denken.

Openingsbeeld: