Welkom in Noorwegen


Je moet op zijn minst één keer in je leven in Noorwegen zijn geweest. Waarom? Het is één van de mooiste landen ter wereld.

Het is het waard

Eén gespreksonderwerp staat altijd centraal onder reizigers in Noorwegen, namelijk hoe duur het is om er te reizen. Vergis je niet, Noorwegen is een van de duurste landen ter wereld. Het is dus belangrijk om te sparen voor deze once in a lifetime reis. Is dat het waard? Absoluut! Noorwegen betaalt alles terug in een onvergetelijke ervaring.

De roep van de natuur

In Noorwegen is de natuur ingaan een actieve onderneming. En dankzij de Noorse passie om nieuwe plaatsen te verkennen is Noorwegen een van de spannendste en meest gevarieerde bestemmingen voor avontuurtoerisme in Europa. Sommige activiteiten zijn alleen leuk voor jonge, energieke en bovenal onverschrokkene mensen, maar het meeste kan iedereen doen. Denk aan hiken, fietsen en raften in de zomer en sleeën, skiën en sneeuwscooteren in de winter. Je zult er mensen tegenkomen die op hun 93e nog op een sneeuwscooter stappen, of hele families die met het grootste gemak door een wildwaterrivier racen. Of je er nu bent in de zomer of in de winter, ten tijde van het noorderlicht, er is altijd genoeg te doen voor mensen die graag actief zijn en dicht bij de natuur willen zijn.

Ontroerende landschappen

Niets wat je over de schoonheid van het Noorse landschap hebt gehoord is overdreven. Diepe fjorden met steile randen banen hun weg van de kust naar het binnenland, wat een prachtig landschap oplevert. De fjorden zijn wereldberoemd, maar Noorwegen is daarnaast ook het land van de gletsjers, die het landinwaarts sijpelen vanaf de gigantische ijsvelden van het land. Iets verderop in het binnenland zorgen de bergen voor natuurlijke forten, die langs de zee plaats maken voor rotsachtige kusteilanden. Daarnaast is het Noordpoolgebied natuurlijk erg aantrekkelijk, want het zorgt voor een landschap met veel bijzondere fauna zoals ijsberen (in Svalbard), rendieren en muskusossen – om er eens drie te noemen. Ook vind je er veel schattige, pittoreske dorpjes met houten huisjes.

Chic Scandinavië

Tegenover de schitterende natuur staat het bruisende culturele leven van Noorwegen. Noorse steden zijn modern, internationaal, maar ook tjokvol typische Scandinavische architectuur die hun flair voor design laat zien. Ook zijn de wereldberoemde festivals het waard om je reis op aan te passen.

Openingsbeeld: GCShutter / iStock