Welkom in Belfast


Belfast is in vele opzichten een gloednieuwe stad. Waar de stad voorheen in één adem werd genoemd met Beiroet, Bagdad en Bosnië – als de vier “B’s” die reizigers moeten vermijden – is het Belfast de afgelopen jaren gelukt zich te transformeren van explosieve verstoteling tot feeststad met hippe hotels en een vleugje hedonisme.

De oude scheepswerven op de Lagan maken steeds meer plaats voor de luxe appartementen van het Titanic Quarter. Het pronkstuk – een adembenemend, stervormig gebouw dat het onderkomen vormt voor het Titanic Belfast Centre – staat met stip op nummer 1 voor bezoekers.

Nieuwe plekken blijven opduiken – dit decennium openden de historische Crumlin Road Gaol en de SS Nomadic hun deuren voor het publiek, en ook het oorlogsschip HMS Caroline uit WOI is nu te bezoeken. Ze voegen allemaal iets toe aan de lijst met Belfasts trekpleisters, waarop ook de prachtig gerenoveerde Victoriaanse architectuur, een schitterende waterkant vol met moderne kunst, een fantastische foodie-scene en met muziek gevulde pubs te vinden zijn.

 Openingsbeeld: Angelo D'Amico / iStock