Welkom in Chişinău


De hoofdstad Chişinău is veruit de grootste en levendigste stad van Moldavië, en het belangrijkste verkeersknooppunt. De oorsprong van de stad ligt zo’n zes eeuwen in het verleden, rond 1420, maar grote gedeeltes van Chişinău zijn met de grond gelijk gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog en de tragische aardbeving die toesloeg in 1940.

De stad werd vanaf de jaren 50 herbouwd in Sovjetstijl, waardoor zowel het centrum als de buitenwijken grotendeels uit utilitaire (en niet altijd even aantrekkelijke) gebouwen bestaan. Gelukkig zijn er in het centrum wel een aantal architecturale parels achtergebleven, en is het er ook opvallend groen en vredig.

De meeste bezoekers blijven hangen in het centrum dat wordt gedomineerd door twee grote parken die schuin tegenover elkaar liggen: Parcul Catedralei en Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfînt. De beste musea, hotels, restaurants en cafeetjes liggen hooguit een wandelingetje van 10 tot 15 minuten verderop. De indrukwekkende hoofdader van de stad, B-dul Ştefan cel Mare, loopt dwars door de twee parken heen.

Openingsbeeld: verve231 / iStock

 

Laat je inspireren