Welkom in Moldavië


De wereld begint eindelijk de charme van dit kleine land, genesteld tussen Roemenië en Oekraïne, in te zien. Een decennium geleden werd het door een bestseller nog de ongelukkigste plek ter wereld genoemd, maar intussen wordt Moldavië steeds meer bekend om zijn ongerepte natuur en heerlijke wijntours.

Doordat Moldavië een van de minst bezochte landen van Europa is, behoudt het land een bepaalde ongerepte charme. Maar zelfs dat is aan het veranderen, sinds goedkopere en kortere vluchten vanuit andere Europese steden de levendige hoofdstad Chisinau een populaire stedentripbestemming hebben gemaakt. Degenen die echt op zoek zijn naar een bestemming waar weinigen hen voor gingen, kunnen hun hart ophalen in de afgescheiden republiek Transnistrië, waar het gedachtegoed van de Sovjet-Unie nog steeds oppermachtig is.

En die “ongelukkige” reputatie van Moldavië? Daar klopt niets van. Volgens het recentste VN-onderzoek over het onderwerp staat Moldavië nu op de 55ste plaats van gelukkigste landen ter wereld.

Openingsbeeld: SpVVK / iStock