Welkom in Ohrid


Het sublieme Ohrid (Охрид) is de verleidelijkste bestemming van Macedonië, met een sfeervol oud gedeelte vol prachtige kerken, dat langs een gracieuze heuvel naar beneden loopt, met het geraamte van een middeleeuws kasteel op erbovenop.

Langs de geplaveide straatjes vind je traditionele restaurants en cafeetjes aan het water. Gelukkig is Ohrid nog geen compleet toeristisch circus, je vindt hier nog veel traditionele charme- vooral in de hogere delen van de oude stad.

Het beste is nog wel dat je in Ohrid het ene moment historische monumenten kunt bekijken en het volgende kunt luieren op een ligstoel met je voeten in het water. De stad heeft een unieke locatie aan de rand van het serene meer van Ohrid, met een lieflijk stadsstrand en een prachtige pier de de omgeving van zijn natuurlijke charme voorziet.


De prettige vakantiesfeer duurt de hele zomer en het is een goed idee om voor deze maanden van te voren te reserveren. De drukste tijd in Ohrid is van midden juli tot midden augustus, tijdens het populaire zomerfestival.

Openingsbeeld: MileA / iStock

Laat je inspireren