Welkom in Noord-Macedonië


Half Balkan, half Mediterraan en rijk in Griekse, Romeinse en Ottomaanse geschiedenis: Noord-Macedonië heeft een fascinerend verleden en een complexe nationale geest. Het glinsterende Ohridmeer en het bijbehorende historische stadje Ohrid hebben Noord-Macedonië een plekje op de toeristenkaart gegeven, maar het land heeft nog veel meer te bieden dan één meer.

Skopje is de mafste plaats in de Balkan waar altijd wat te beleven valt, mede dankzij de overheid die er een hoop monumenten, musea en fonteinen heeft neergezet. Het resultaat is een intrigerend doolhof waar de oudheid en de moderne tijd samenkomen.

De rest van Noord-Macedonië is populair onder avonturiers. Er is weinig informatie voor toeristen, maar de locals zijn altijd bereid om te helpen. In het bergachtige landschap zijn genoeg rustige paden voor een rustige wandeling. De nationale parken Mavrovo, Galičica en Pelister hebben reizigers ook genoeg te bieden op het gebied van cultuur en lekker eten. Deze prachtige regio’s worden vaak ten onrechte overgeslagen. Als je weg wilt van de toeristische massa in Europa, dan is dit de plek.

Openingsbeeld: RadeLukovic / iStock