Welkom in Hvar 


Hvar is de spil en tevens drukste bestemming van het Kroatische eiland Hvar en trekt in het hoogseizoen, naar schatting, zo’n 20.000 mensen per dag. Het is haast niet voor te stellen dat al deze mensen passen in een klein kustplaatsje, waar de 13de-eeuwse muren de prachtig versierde gotische paleizen en verkeersvrije marmeren straten omringen- maar het past.

Bezoekers dwalen over het grote plein, ontdekken de uitzichten vanaf de kronkelende straatjes, zwemmen bij een van de vele stranden of maken een tripje naar de Pakleni-eilanden om in hun nakie rond te lopen – maar bovenal komen ze om te feesten. Hvar’s reputatie als de nummer 1 feeststad van Kroatië is volledig terecht.

Er zijn meerdere goede restaurants, bars en hotels in Hvar, maar omdat het eiland zo geliefd onder welgestelde toeristen kunnen de prijzen verassend hoog zijn. Laat je hierdoor niet afschrikken als je reist met een kleiner budget: er zijn voldoende privé-accommodaties en genoeg hostels voor de jongere, meer diverse bezoekers.

Openingsbeeld: mbbirdy / iStock