Welkom in Rome


In Rome vind je indrukwekkende bezienswaardigheden, prachtige kunst en een bruisend straatleven. The Eternal City is een van de mooiste en meest inspirerende hoofdsteden van de wereld.

Artistieke rijkdom

Weinig steden kunnen het artistieke erfgoed van Rome overtreffen. De stad heeft in het verleden veel invloed gehad op de Westerse kunst, vele topkunstenaars hebben zich hier ontwikkeld en zijn hier geïnspireerd om creatieve grenzen te verleggen. Het resultaat is te zien in de prachtige overgebleven kunstschatten van de stad: oude beelden sieren de musea van wereldklasse, Byzantijnse mozaïeken en fresco’s uit de renaissance schitteren in de kunstrijke kerken en barokke gevels sieren middeleeuwse pleinen. Wanneer je in het centrum loopt, zul je meesterwerken tegenkomen van kunstzinnige grootheden: beelden van Michelangelo, schilderijen van Caravaggio, fresco’s van Raphael en fonteinen van Bernini.

Historische overblijfselen

Romes stadslandschap is na 3.000 jaar stedelijke ontwikkeling een waar spektakel geworden. Oude iconen zoals het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon halen de geschiedenis van Caput Mundi, het Romeinse Rijk, weer terug. Catacomben en geheime kerken tonen het begin van het Christendom. Het Vaticaan is het Christelijke pronkstuk van de stad. De Sint Pieter, een torenhoog meesterwerk van renaissancearchitectuur, is de belangrijkste monumentale basiliek van de stad. Sierlijke pleinen en kerken voegen een barok tintje toe aan de historische straten.

Italiaanse levensstijl

Een reis naar Rome is genieten van de dolce vita levensstijl. Het draait om aanpassen aan het rustige Mediterraanse ritme en door de pittoreske straatje dwalen. De tijd verdrijven in cafeetjes aan de straat of mensen kijken op mooie piazza’s is een onmisbaar onderdeel van de beleving van Rome. Het levenstempo wordt energieker naarmate de hitte van de dag veranderd in de koele avond. Modebewust geklede menigtes trekken dan massaal naar cafés en barretjes voor een aperitivo. Restaurants en eethuisjes zijn het centrum van de gezelligheid totdat de vrolijke menigte later op de avond naar cocktail bars en nachtclubs vertrekt.

Romeins feesten

De avond begint in Rome altijd met een heerlijk diner, en de combinatie van een romantisch buitenplaatsje en geweldig eten garandeert een te gekke tijd. Overal zijn goede restaurants met wijnen van wereldklasse. Toch is het zeker aan te raden om een echte volkse Romeinse maaltijd te eten bij de pizzeria’s en gezellige buurteettentjes. Hier gaan de inwoners van Rome zelf ook eten met hun vrienden. Geniet van dunne, knapperige pizza’s en heerlijke pasta’s. Drink ook een frisse witte wijn die gemaakt is in de nabijgelegen Castelli Romani heuvels.

Openingsbeeld: vwalakte / iStock