Welkom in Florence


Zelfs als je keer op keer terug komt zul je er nog niet alles zien. Als je een paar keer per dag op een brug over de rivier de Arno staat, zul je zien dat het licht, de stemming en het uitzicht iedere keer anders zijn.

Hoewel Florence verrassend klein is, staat deze aan een rivier gelegen stad hoog op ’s werelds lijst van must-sees. Het is de bakermat van de Renaissance en het ontmoetingspunt voor de massa’s toeristen die hier komen genieten van kunst van wereldklasse. De stad is magnetisch, romantisch en druk.

De stadsplattegrond is sinds de Renaissance nauwelijks veranderd. De smalle steegjes roepen duizenden verhalen op en het eten en de wijn zijn zó goed, dat het label ‘Fiorentina’ een internationaal teken van kwaliteitsgarantie is geworden. Modeontwerpers paraderen op de Via de' Tornabuoni. Dit is de plek waar Gucci werd geboren, evenals Roberto Cavalli, die net als vele andere slimme Florentijnen tegenwoordig vertoeft in de wijngaardheuvels rondom Florence. Als je een tijdje hebt doorgebracht in deze innemende stad, zul je misschien wel hetzelfde willen doen.

Openingsbeeld: efired / iStock