Welkom in Cagliari


Vergeet het vliegtuig: de beste manier om naar Cagliari te reizen is per boot. De stad doemt voor je op met zijn schitterende gouden pallazi, koepels en gevels, met Il Castello als kers op de taart. Toen DH Lawrence hier in de jaren 20 arriveerde, vergeleek hij de Sardinische hoofdstad met Jeruzalem: ‘…eigenaardig en wonderlijk, helemaal anders dan de rest van Italië.’

Maar hoewel zelfs Tunesië nog dichterbij Rome ligt, is Cagliari de meest Italiaanse stad van Sardinië. Vespa’s zoeven door de beboomde lanen en de locals frequenteren de cafés die schuilgaan onder elegante koepels in de wijk Marina, aan de waterkant. Er gaat niets boven Il Castello tijdens zonsondergang, wanneer het zachte licht de pastelkleurige gevels en gouden omwallingen oplicht als bij een fresco. Waar je ook gaat, de rijke geschiedenis van Cagliari is alomtegenwoordig tussen de Romeinse ruïnes, de musea, kerken en galerijen.

Aan de oostkant van de stad vind je het strand van Poetto, een zomerse verzamelplek met helderblauw water en een bruisende feestcultuur.

Openingsbeeld: SeanPavonePhoto / iStock

Laat je inspireren