Welkom in Thessaloniki


Thessaloniki wordt gedreven door optimisme, hedonisme en een vleugje chaos. De op een na grootste stad van Griekenland staat vol monumenten, dus geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. De stad heeft een jeugdiger sfeer dan de hoofdstad en alles is hier makkelijk bereikbaar te voet.

Het centrum barst van de historische monumenten, van de Byzantijnse muren die zich een weg banen door het romantische Ano Poli, tot het imposante Rotunda. In deze stad leven oud en nieuw vreedzaam samen: de boog van Galerius uit de vierde eeuw torent boven de drukke winkelstraat Egnatia uit, terwijl het beroemdste monument van Thessaloniki, de Witte Toren, aan de waterkant prijkt tussen de cocktailbars. ’s Nachts pulseert de stad van de muziek en het nachtleven, dankzij internationale studenten en backpackers.

Voor een havenstad is er een schrijnend gebrek aan stranden en veerverbindingen. Maar de stad is goed te bereiken met de bus, waardoor veel mensen het als uitgangsbasis gebruiken om het noorden van Griekenland te verkennen. Als je al verder komt dan alle monumenten, galerijen en bars in Thessaloniki. 

Openingsbeeld: kyrsos / iStock

 

Laat je inspireren