Welkom in Hania


Hania is een van de mooiste steden van Kreta, met zijn prachtige Venetiaanse wijk die doorkruist wordt door smalle straatjes die bij de schitterende haven uitkomen. De stad is doorspekt met restanten van Venetiaanse en Turkse architectuur, wat te zien is in de gerestaureerde herenhuizen die getransformeerd zijn tot sfeervolle restaurants en hotels.

Al deze schoonheid betekent wel dat de oude stad ’s zomers overspoeld wordt door toeristen, maar het blijft een goede plek om te ontspannen. Ook heeft Hania een universiteit en een moderner stadsdeel, dus ook in de winter behoudt Hania zijn levendige charme. Dankzij de lokale ambachten is er veel te winkelen en door de ruime keuze aan restaurantjes zul je hier erg goed eten.

Hania is de een-na-grootste stad van Kreta en een belangrijke doorvoerhaven voor wandelaars die de Samariakloof bewandelen. Ook is het de belangrijkste transportknooppunt voor alle westerse bestemmingen. Zorg er voor dat je genoeg tijd hebt om van de promenade rondom te haven te genieten!

Openingsbeeld: arsty / iStock

 

Laat je inspireren