Welkom in Athene


Eeuwenoud maar ook modern, even sierlijk als smerig: het bruisende Athene is een onstuimige mix van geschiedenis en de nieuwe tijd. Iconische monumenten staan te midden van eersteklas musea, gezellige cafés en terrasjes. Kortom, het is hier gewoon heel leuk.

Het historische centrum is een heus openluchtmuseum, maar tussen deze eeuwenoude bezienswaardigheden vindt ook het culturele en sociale leven van de stad plaats. Hier wordt het verleden met het heden gemengd. De prachtige Akropolis steekt boven de uitgestrekte metropool uit en heeft veel transformaties van de stad meegemaakt.

Het Athene van na de Olympische Spelen, zelfs nu in de financiële crisis, is opvallend chiquer en kosmopolitischer dan voorheen. Hippe restaurants, winkels, chique hotels en artistiek-industriële wijken zoals Gazi tonen de moderne kant van de stad.

De omliggende regio Attica heeft eveneens een aantal spectaculaire bezienswaardigheden uit de Oudheid, zoals de tempel van Poseidon in Sounion - en prachtige stranden, zoals bijvoorbeeld bij het historische Marathon.

Openingsbeeld: asiafoto / iStock