Welkom in Agios Nikolaos


Agios Nikolaos, de hoofdstad van Lasithi, verwelkomt geregeld een breed publiek met zijn typische filoxenia (gastvrijheid) - van de hoge heuvels tot aan de kust van de glinsterende Golf van Mirabello. De straten zijn een kleurrijke mix van cafés, traditionele taveernes en dure kledingwinkels, naast bedrijvige vismarkten en eenvoudige kafeneia (koffiehuizen).

De stad komt ’s nachts pas echt tot leven, wanneer de haven verlicht wordt door de drukke bars en de donkergroene lagune van het Voulismenimeer (waar de haven aan ligt) nog magischer lijkt. Zoals wel meer steden op Kreta is Agios Nikolaos op esthetisch gebied niet echt om over naar huis te schrijven- de architectuur mist de charme van de Dodekanesos en de eenvoud van de Cyclades. Toch is de plek stijlvol, met chique boetiekjes die sieraden, zeesponsen, souvenirs van olijfhout en beeldjes van Achilles verkopen.

Wandel tussen jonge Griekse fashionista’s langs de haven, rust uit bij een cafeetje en luister naar de gesprekken om je heen, of ga naar een van de vele omliggende stranden. Verblijven in Agios Nikolaos is prima te betalen en de herbergen en restaurants bieden vaak goedkope specialiteiten uit Kreta, of een bredere Mediterraanse keuken. Ook is er in het hele havengebied gratis wifi.

Het busstation is nog geen kilometer van het Voulismenimeer verwijderd. De meeste banken, reisbureaus en winkels zijn te vinden in de straten Koundourou en Oktovriou, die parallel lopen aan elkaar. 

Openingsbeeld: VladimirSklyarov

 

Laat je inspireren