Welkom in Parijs


Zelfs mensen die nooit in Parijs zijn geweest hebben er een beeld van in hun hoofd. Dit komt door de wereldberoemde iconische architectuur, geweldige keuken, chique boetieken en waardevolle kunstschatten die Parijs kenmerken.

Iconische architectuur

Parijs staat vooral bekend om de gietijzeren Eiffeltoren, de brede Arc de Triomphe die de meest betoverende straat van de stad, de Champs-Élysées, bewaakt en de Notre Dame. Verder kent iedereen de brug boven de Seine die romantisch is verlicht met lampjes. Ook zijn de Parijse art-nouveaucafés en terrasjes met rieten stoelen een wereldwijd fenomeen. Maar dit typische Parijse beeld is niet volledig, er zijn een paar moderne iconen zoals het Centre Pompidou in zijn industriële stijl en de mur végétal (verticale tuin) langs het Musée du Quai Branly.

Heerlijk eten

Parijs staat ook bekend om goed eten. Je kunt dineren in een gezellige buurtbistro of een luxe Michelinrestaurant met drie sterren bezoeken. Overal zal de bereiding en de bediening van de kwaliteitsproducten van hoog niveau zijn, gemaakt met de beste producten en natuurlijk geserveerd met wijn. De verleidelijke patisserieën, boulangeries (bakkerijen), fromageries (kaaswinkels) en kleurrijke, drukke marktjes zijn perfect om een picknick bij elkaar te zoeken om mee te nemen naar een van de vele stadsparken of -tuinen.  Als je kookles wilt krijgen van topkoks kan dit bij de meest prestigieuze kookopleidingen ter wereld of bij gewoon bij de Fransen thuis. Deze kooklessen zijn mogelijk voor alle prijscategorieën, bekwaamheden en reisschema’s.

Stijlvol shoppen

Mode en shoppen is de specialiteit van Parijs. Deze stad is een internationale trendsetter. Tijdens je citytrip naar Parijs kan je rondkijken in designer boetieks en bekende haute-couturewinkels. Verder zijn er ook moderne conceptstores, excentrieke huishoudwinkels en prachtige art-nouveauwarenhuizen, naast de talloze vintage winkels en vlooienmarkten. Voor boekenliefhebbers zijn er sfeervolle boekwinkels, waaronder de donkergroene bouquiniste boekenstalletjes aan de oever van de Seine. Kinderen kunnen urenlang ronddwalen in speelgoedwinkels. Kunstliefhebbers kunnen talloze kunst- en antiekwinkels bezoeken. Tenslotte zijn er delicatessen- en wijnwinkels, evenals winkels voor professioneel kookgerei.

Artistieke schatten

Parijs heeft een rijke kunstgeschiedenis. Bekende kunstenaars Renoir, Rodin, Picasso, Monet, Manet, Dalí en van Gogh hebben er allemaal gewoond. Parijs is een van de grootste kunstopslagplaatsen ter wereld. Je vindt hier kunstschatten van de oudheid tot nu in de fenomenale Parijse musea, zoals het Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou. Daarnaast zijn er ook kleinere musea die kunstcollecties hebben in alle genres en verscheidene plekken met bijzondere tentoonstellingen.

Openingsbeeld: Nikada / iStock