Welkom in Bordeaux


Bordeaux behoort tot de spannendste en meest dynamische steden van Frankrijk. In de afgelopen jaren heeft Belle au Bois Dormant (Doornroosje) zijn suffe imago afgeschud, met dank aan de inzet van burgemeester Alain Juppé. Hij creëerde boulevards voor voetgangers, herstelde neoclassicistische architectuur, legde een hi-tech OV-systeem in de stad aan en heeft Bordeaux' voormalige industriële dokhavens bij Bassin à Flots herwonnen. 

De helft van de stad (18 vierkante kilometer) staat op de Unesco Werelderfgoedlijst, de grootste stedelijke omgeving op de lijst. Architecten van wereldklasse hebben indrukwekkende nieuwe gebouwen ontworpen. Zij maakten bijvoorbeeld het Herzog & de Meuron-stadion (in 2015), het karafvormige La Cité du Vin (in 2016) en de Jean-Jacques Bosc-brug (open in 2018) langs de Garonne rivier.

Het mooie Bordeaux blijft bruisen door de aanwezigheid van de levendige universiteitsstudenten en de 5,5 miljoen bezoekers per jaar. Bezoek hippe koffiecafeetjes, foodtrucks en restaurants met heerlijk eten en verrukkelijke wijn. Santé!

Openingsbeeld: niromaks / iStock

 

Laat je inspireren