Welkom in Frankrijk


Frankrijk verleidt reizigers met zijn vertrouwde cultuur, die je vindt rond terrasjes, markten op dorpspleinen en in bistro’s met kanten gordijnen en het op een krijtbord gekalkte plat du jour.

Frankrijk verleidt reizigers met zijn vertrouwde cultuur, die je vindt rond terrasjes, markten op dorpspleinen en in bistro’s met kanten gordijnen en het op een krijtbord gekalkte plat du jour.

Culturele savoir faire

Frankrijk draait om kunst en architectuur van wereldklasse. Het verleidt je met zowel iconische bezienswaardigheden die over de hele wereld bekend zijn en rijzende sterren die nog ontdekt moeten worden. Het culturele repertoire van dit land is duizelingwekkend, zowel in omvang als in veelzijdigheid. En dat is ook waar de schoonheid van la belle France in zit: wanneer supersterren zoals de Eiffeltoren, Versailles en de Franse Riviera zijn afgevinkt, is er nog veel meer te beleven. Frankrijk is met meer dan 80 miljoen bezoekers per jaar ten slotte ’s werelds populairste vakantiebestemming, vanwege zijn uitstekende musea, gallerijen, ateliers en intense culturele ervaringen.

Gastronomie

Eten is enorm belangrijk voor de Fransen en elke regio heeft zijn eigen klassiek Franse specialiteiten. De dagelijkse culinaire planning bestaat uit ontbijten met warme croissants van de boulangerie, pauzeren bij Parijse bistro's en winkelen op de markt. Deze activiteiten zijn allemaal een tweede natuur voor de Fransen – en het zou onbeleefd zijn om dit achterwege te laten. Maar de Franse gastronomie gaat veel verder dan gewoon erg goed eten. De experimentele natuur van de Fransen betekent dat er altijd iets smakelijks te ontdekken valt. Leer en probeer, waar je ook bent – of je nu crêpes bakt in Bretagne of proost met champagne in oude kelders in Reims, de culinaire mogelijkheden zijn eindeloos.

Art de Vivre

Het ritme van het dagelijks leven straalt een intimiteit uit die onder je huid kruipt. Het wordt gedicteerd door de seizoenen in de diepten van landelijk Frankrijk. Verzet je er niet tegen. Ga juist op in de Franse stijl van leven. Omarm de luxe van simpele, dagelijkse rituelen die in onvergetelijke herinneringen veranderen. Of het nou gaat om koffie en een croissant in een Parijs café waar Sartre en Simone de Beauvoir afspraken om te filosoferen, wegdromen in de met lelies bedekte tuinen van Monet of een wandeling over een strand in Bretagne, gekleurd door een mix van taal, muziek en mythologie, die daar door vijfde-eeuwse Keltische indringers is gebracht.

Outdoor actie

Het terroir (landschap) maakt een gevarieerde reis van klippen en zandduinen in het noorden tot de helderblauwe zee van de Côte d'Azur en Corsica's groene eikenbossen. Outdoor actie is waar Frankrijks lyrische landschap om vraagt – en er is voor ieder wat wils. Of je nou op blote voeten over door de golven gerimpeld zand naar Mont Saint-Michel loopt, een ritje in een kabelbaan neemt naar de ijzige panorama's boven Chamonix of radslagen maakt vanaf Europa's hoogste zandduin: Frankrijk stelt niet teleur. De Franse natuur is opwindend, met eindeloze mogelijkheden en er ligt altijd een volgend avontuur in het verschiet. Allez!

Openingsbeeld: ventdusud / iStock