Welkom in Londen


London is een van de meest bezochte steden ter wereld. Je kunt hier genieten van geschiedenis, cultuur en lekker eten. Iedereen heeft een goede tijd in Londen.

Kunst & Cultuur

Londen is een stad van ideeën en fantasie, waar kunst en cultuur constant vernieuwen. Londenaren zijn altijd onafhankelijke denkers en critici geweest, maar nog niet zo lang geleden waren zij weinig enthousiast over alles wat avant-garde was. Nu gaat creativiteit hier echter hand in hand met moderniteit. Vernieuwing is te vinden in theater, beeldende kunst, muziek, schrijven, dichtkunst, architectuur en design.

Tijdreizen

Londen heeft een rijke geschiedenis en de oudheid is dan ook overal terug te vinden. De gebouwen van deze stad zijn mijlpalen in een unieke en verleidelijke geschiedenis. De Tower of London, Westminster Abbey en de Big Ben zijn bezienswaardigheden die iedereen herkent. Natuurlijk zijn er ook moderne bouwwerken (zoals de Shard, London Eye en de Garden Bridge), maar deze moderniteit zal nooit de eeuwenoude sfeer van Londen overstemmen. Rondom West End is prachtige architectuur verrezen, eeuwenoude restanten liggen verspreid door de City, het zakencentrum van de stad, en charmante pubs tekenen historische buurten, lommerrijke buitenwijken en de oevers van de Thames. Genoeg te doen dus.

Stad & Natuur

In Londen draait zowel om mooie groene vergezichten en ontsnappingen uit de stad, als om uitgebreide intensieve ontdekkingstochten vol sightseeing. In het centrum van Londen kan je grote musea, galerijen en iconische plekken bezoeken. Bij Hampstead Heath of bij Queen Elizabeth Olympic Park ben je even weg van de stad en kan je genieten van een wijdse groene omgeving. Je kunt ook verder van de stad afreizen naar Kew Gardens, Richmond of Hampton Court Palace. Hier zie je mooie panorama’s van de rivieroevers van Londen, gevolgd door een pint bij een rustige pub aan de waterkant.

Multicultureel

Londen is een van de meest internationale steden ter wereld: 1 op de 3 Londenaars komt uit het buitenland. Zij vertegenwoordigen 270 nationaliteiten en spreken 300 talen. De Engelse taal verenigt zowel inwoners als bezoekers. De vele culturen bepalen en beïnvloeden het Londense straatbeeld, wat men eet, de exotische kleren die men draagt en de muziek waar naar wordt geluisterd. Deze diversiteit dringt zelfs in de meest Britse instituten door: the British Museum en het Victoria & Albert Museum hebben collecties die even gevarieerd als indrukwekkend zijn. Bij de eeuwenoude Borough Market kan je smaken uit alle windstreken proeven.

Openingsbeeld: VictorHuang / iStock