Welkom in LiverpoolB


Weinig Engelse steden worden zo achtervolgd door een slechte reputatie als Liverpool. En geen enkele heeft zo hard gewerkt om weer af te komen van de heersende clichés.

De stad staat bekend om zijn scherpzinnigheid en obsessieve liefde voor voetbal, maar de stad heeft ook een indrukwekkend cultureel erfgoed. Liverpool bevat meer monumentale gebouwen dan elke andere Britse stad  naast Londen. De galerijen en musea van Liverpool behoren tot de beste van het land en het programma voor stedelijke vernieuwing transformeert de stad tot een van de plezierigste steden van Groot-Brittanië. En dan zijn er natuurlijk The Beatles: die worden hier gekoesterd vanwege de verbinding met het verleden, maar ook omdat ze een centraal deel uitmaken van de toeristische beleving van de stad.

Bezoek Albert Dock (ten westen van het stadscentrum), het buurtje RopeWalks (ten zuiden van Hanover Street en ten westen van twee kathedralen). Het Lime Street Station, het busstation en de Cavern Quarter – een heiligdom voor The Beatles-fans – zijn te vinden in het noorden van de stad.

Openingsbeeld: chrisdorney / iStock