Welkom in Birmingham


Herstel, vernieuwing en opbouw zijn kenmerkend voor Birmingham, de een-na-grootste stad van Groot-Brittannië. Je vindt hier een gloednieuwe bibliotheek, een glimmend winkelcentrum bovenop het vernieuwde New Street Station, prachtig herstelde Victoriaanse gebouwen en een uitgebreide tramlijn die door het hart van de stad rijdt- dit zijn slechts een paar afgeronde projecten in het Big City Plan. 

Deze zitten op de hielen van opvallende winkelcentra Mailbox en Bullring, evenals het iconische Selfridges gebouw, met zijn façade van ‘bubbeltjesplastic’. Paradise, deel van het centrum van de stad, werkt aan nieuwe hotels, publieke ruimtes, woningen en commerciële gebouwen die zullen openen in 2018. 

Langs de idyllische kanalen zijn in Birmingham vele attracties aan de waterkant te ontdekken. Er zijn vele bijzondere musea en galerijen. Ook kent de stad enorm veel goede restaurants, hippe en/of geheime cocktailbars en ambachtelijke brouwerijen. Overblijfselen van het cultureel erfgoed in deze stad zijn onder andere Jewellery Quarter en de fabriek voor custard. “Brum”, zoals de stad genoemd wordt door de locals, bruist.

Openingsbeeld: ChrisHepburn / iStock