Welkom in Engeland


Dit groene land is een smeltkroes van rijken en een pionier van de parlementaire democratie. Het is de meest excentrieke, buitengewone en ronduit intrigerende plek op aarde.

Vol verscheidenheid

In Engeland vind je veel afwisseling, van de Romeinse overblijfselen van Hadrian’s Wall tot de ongeëvenaarde theaters van Londen. De straten in de steden leven dag en nacht, gevuld met verleidende winkels, restaurants en een aantal van de beste musea van de wereld. Na zonsondergang zorgen hypermoderne clubs, eersteklas podiumkunsten en geweldige live muziek voor avonden om nooit te vergeten. De volgende dag kun je je in het Engelse platteland onderdompelen of genieten van een klassieke badplaats. Er is echt voor iedereen iets te doen, of je nu acht of 80 bent, solo reist of met je vrienden, je kinderen of je oma. 

Easy does it

Reizen is hier makkelijk. Toegegeven, het is niet helemaal zonder moeite, maar vergeleken met vele andere delen van de wereld is het geen grote uitdaging. En hoewel de locals er misschien over mopperen (dit is dan ook een nationaal tijdverdrijf), het openbaar vervoer is hier erg goed en een treinrit door het Engelse landschap is al een hoogtepunt. Maar hoe je je ook door Engeland verplaatst, in dit compacte land ben je nooit ver van het volgende dorp, de volgende pub, het volgende restaurant, het volgende nationale park of het volgende indrukwekkende kasteel op je lijst van highlights. De keuze is eindeloos.

Reis door de tijd

Een reis door Engeland is een reis door de geschiedenis. Maar geen saaie en stoffige geschiedenis, geschiedenis die je kan voelen en herleven. Je kunt de oude megalieten van een 5000 jaar oude steencirkel aanraken, of tussen de kantelen van een middeleeuws fort lopen dat eeuwen eerder werd bewaakt door in harnas gehesen soldaten. Bezoek de locaties van de legende van Koning Arthur en Shakespeare’s sonnetten, of de paleizen van het koningshuis. Spoel door naar de toekomst tussen de 21ste-eeuwse architectuur in Manchester of verken de space-age koepels van Cornwall’s “Eden Project”.

English spoken here

Hoewel Engeland een cultuur en traditie heeft ontwikkeld die complex kan overkomen, is het dankzij Britse films en tv-programma’s vaak herkenbaar voor bezoekers. Hetzelfde geldt voor de communicatie: dit is de thuisbasis van de Engelse taal. Voor vele bezoekers betekent dit dat ze nu eens geen woordenboek mee hoeven nemen op reis, hoewel de lokale accenten in plaatsen als Devon en Liverpool voor wat verwarring kunnen zorgen.

Openingsbeeld: VictorHuang / iStock