Welkom in Keulen


Keulen (Köln) heeft een eindeloze voorraad bezienswaardigheden, zoals de beroemde kathedraal met zijn twee rijkelijk versierde torens, die de skyline van de stad domineert.

Deze kathedraal wordt niet voor niets vaak verkozen tot de populairste toeristenattractie van het land. De stad heeft geweldige musea op het gebied van kunst, maar ook voor liefhebbers van chocola, sport of zelfs Romeinse geschiedenis heeft Keulen veel te bieden. De inwoners staan bekend om hun liberalisme en levenslust, dus je kunt het hele jaar door gezellig meedrinken in de bierhallen van de Altstadt of in de lente meedoen met carnaval.

Keulen is een soort schoolboek over geschiedenis en architectuur, maar dan in 3D. Als je door de stad wandelt kom je veel verschillende bouwwerken tegen, zoals een Romeinse muur, middeleeuwse kerken, nietszeggende naoorlogse gebouwen, avant-gardebouwwerken en zelfs een postmoderne buurt aan de Rijn. Keulen is de drie-na-grootste stad in Duitsland en is in 38 voor Christus door de Romeinen gesticht. Het kreeg toen de chique naam Colonia Claudia Ara Aggripinensium en groeide uit tot een belangrijk handelscentrum. Die traditie werd bevestigd in de middeleeuwen en bestaat vandaag de dag nog steeds.

Openingsbeeld: horstgerlach / iStock