Welkom in Duitsland


Bereid je voor op een wervelwind van feest, genot en verleiding wanneer je je onderdompelt in het meeslepende landschap, de verlichtende cultuur, urbane schoonheden, romantische kastelen en steden vol vakwerkhuizen die Duitsland rijk is.

Betoverend landschap

Het Duitse landschap ontvouwt zich op een haast artistieke manier: golvende duinen aan de kust in het noorden; humeurige wouden, romantische riviervalleien en uitgestrekte wijngaarden in Midden-Duitsland en de ongelofelijke pracht van de Alpen, door gletsjers en de elementen tot een ruige perfectie uitgehouwen. Allemaal zijn het onmisbare onderdelen van de magische, natuurlijke matrix die je camera goed aan het werk zal zetten. Verlaat de snelweg en trek de prachtige natuur in en geniet van epische landschappen die elke heerlijke, langzame, kronkelende kilometer zo kostbaar maken.

Grootse geschiedenis

Er zijn maar weinig landen die zo veel impact op de wereld gehad hebben als Duitsland. Het land gaf ons het Hanzeverbond, de Reformatie en ja, Hitler en de Holocaust. Daarnaast komen ook de drukpers, de auto, aspirine en MP3-technologie hier vandaan. Het is de geboorteplaats van Maarten Luther, Albert Einstein en Karl Marx. Ook van Goethe, Beethoven, de gebroeders Grimm en andere zwaargewichten die, elk op hun eigen manier, een stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Je kunt in het midden van een Romeins amfitheater staan, in een middeleeuws kasteel slapen en langs de overblijfselen van de Berlijnse Muur lopen - in Duitsland is de geschiedenis overal aanwezig.

Culturele pleziertjes

Je vindt geschiedenis in dorpen waar de straten al ver voor de tijd van Columbus zijn gelegd, of in kastelen die uitsteken boven keurige half-houten dorpjes met plantenbakken vol rode geraniums. De grote steden (zoals Berlijn, München en Hamburg) zijn er in verschillende soorten en maten, maar zullen allemaal indruk op je maken met hun waaier aan culturele mogelijkheden: van kunstmusea en hoogstaande opera’s tot ondeugend variété en underground clubs. Waar je ook bent vind je een synthese van de klassieke Romaanse, Gotische en Barokke architectuur en modernere creaties van meer hedendaagse meesters, zoals Daniel Libeskind, David Chipperfield en Frank Gehry.

Gastronomische verrukking

Je herinneringen (en mogelijk je buik) krijgen een extra dimensie wanneer je Duitsland ervaart via het eten en drinken. Je zult er snel achterkomen dat de lokale keuken uit zo veel meer bestaat dan worst, pretzels en schnitzels naast enorme pullen schuimend bier. Buiten de clichés wacht een overvloed aan regionale en seizoensgebonden smaaksensaties. Deel de Duitse obsessie voor witte asperges in de lente, cantharellen in de zomer en wild in de winter. Probeer niet alleen het beroemde bier, maar ook de wijnen van wereldklasse, de nobele Riesling in het bijzonder.

Openingsbeeld: chrisinthai / iStock