Welkom in Europa


In Europa reis je van wereldsteden als Londen en Parijs zo door naar het natuurschoon van Italië, Ierland of IJsland. Europa is ongekend divers. Het is onmogelijk om door Europa te reizen en niet vol ontzag te zijn door het natuurschoon, de epische geschiedenis en de oogverblindende artistieke en culinaire diversiteit.

De grootste aantrekkingskracht van Europa ligt in de haast ontelbare culturele attracties die het continent rijk is. Denk bijvoorbeeld aan de geboorteplaats van de democratie in Athene, de Renaissance-kunst van Florence, de gracieuze kanalen van Venetië, de Napoleontische pracht van Parijs en de vele historische en culturele gezichten van Londen. Minder voor de hand liggend, maar daarom niet minder indrukwekkend zijn onder andere de Moorse paleizen in Andalusië, de ruïnes van een van de zeven wereldwonderen in Turkije, de grootse en zorgvuldig gerestaureerde keizerlijke paleizen in Ruslands voormalige hoofdstad St. Petersburg en het voortdurende project van Gaudí's La Sagrada Família in Barcelona.

Meesterlijke menu's

Maar wat doe je wanneer je de fantastische musea, panoramische uitkijkpunten en het bruisende nachtleven van je lijstje hebt gestreept? Stort je dan in een culinair avontuur dat zijn weerga niet kent! Want wie wil er nou niet smullen van een pizza in Napels, souvlaki in Santorini of zelfs haggis in Schotland? Maar wist je ook dat Engeland een aantal van de beste Indische restaurants ter wereld heeft en dat de döner kebab uit Turkije een essentieel onderdeel van de Duitse eetcultuur geworden is? Het is wederom duidelijk dat diversiteit de grootste kracht van Europa is.

Schitterend landschap

Er zijn adembenemende landschappen: bezoek bijvoorbeeld de ruige Schotse Hooglanden met valleien (glens) en meren (lochs); de fantastische fjorden van Noorwegen; de met wijngaarden bedekte Loirevalleien en het sprookjesachtige landschap van Cappadocia. Als je naar stranden op zoek bent, onthult de Mediterraanse kust het ene juweel na het andere. Of wijk uit naar wat minder bekende, doch ongekend mooie kustgebieden langs de Baltische en Zwarte Zee. Bergliefhebbers kunnen naar de Alpen: dit berggebied beslaat het midden van Europa, waaronder Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noord-Italië en het piepkleine Liechtenstein.

Hef een glas

Europa kent misschien wel de beste uitgaansmogelijkheden ter wereld. Wereldberoemde DJ’s houden het feest gaande in Londen, Berlijn en Parijs. Hier wordt bovendien eersteklas entertainment geboden, met name op het gebied van theater en live muziek. Andere sterlocaties voor een energiek uitgaansleven zijn Moskou, Belgrado, Boedapest en Madrid. Voor rustige, gezellige plekjes kunnen de pubs van Dublin en de Weense cafés worden bezocht. Blijf doorfeesten op de straten van het continent tijdens de talloze festivals en festiviteiten, van stadsparades met honderduizenden bezoekers tot intieme concerten in een eeuwenoud amfitheater.

Openingsbeeld: MasterLu, Joakim Leroy, EHStock / iStock

 

 

Landen en steden


Landen in Europa

Steden in Europa