Voor de thuisblijvers: Oerol

Redactie Lonely Planet

Zit je met je hoofd alweer in een ver land, maar moet je lichaam nog even thuisblijven? Ook dicht bij huis kun je de wijde wereld ontdekken! Deze week: het festival Oerol op Terschelling.

Het dorp West-Terschelling | Foto: JacobH / iStock

Terschelling is altijd een goed idee, maar van 9-18 juni vier je er de start van de zomer op absoluut spectaculaire wijze. 10 dagen lang wordt het eiland omgetoverd tot één groot podium voor theater, dans, straattheater, muziek en beeldende kunst. Met een festivalbandje dat online slechts €25 kost heb je toegang tot alle festivalterreinen en de meeste muziekoptredens en expedities. Voor de vele geweldige voorstellingen kun je apart een kaartje kopen.

Kunst op Oerol | Foto: Catrinus van der Veen / ANP

Het mooie aan Oerol is dat het hele eiland wordt gebruikt als locatie. Van de schuren tot de stranden en de klinkerstraten tot de bossen; overal op Terschelling kun je genieten van natuur en cultuur. Dit maakt het festival ook tot een perfecte last-minute bestemming: er is altijd nog wel ergens plek op het eiland, je kunt je tent bijvoorbeeld op de mooie camping de Kooi nog prima kwijt. Wel is het slim om van tevoren een ticket voor de veerboot te regelen.     

Nog meer cultuur in eigen land deze zomer? Check de Banksy en Dalí expo in het Moco Museum in Amsterdam.

Openingsbeeld: Remko de Waal / ANP