Vier het 110de jubileum van het National Cherry Blossom Festival in Washington D.C.

Redactie Lonely Planet

Het iconische National Cherry Blossom Festival in Washington D.C. keert na twee jaar terug voor het 110de jubileum. Lente is altijd een populaire tijd om de Amerikaanse hoofdstad te bezoeken, vooral om de bloeiende kersenbomen te zien die de National Mall roze kleuren.

Het kersenbloesemfestival vindt ieder jaar plaats van half maart tot half april; de exacte data hangen af van wanneer de bomen precies bloeien. In 2022 wordt verwacht dat de bomen tussen 22 en 26 maart het mooist bloeien. Dit is nogal kortdag om naar D.C. te vliegen, maar je kunt de bomen zelf in de gaten houden via een livestream

De kersenbomen groeien van oorsprong niet in Noord-Amerika, maar zijn aan het begin van de 20ste eeuw geplant als een symbool van vriendschap tussen de VS en Japan. In 1910 werden 2000 bomen geplant, en in 1912 werden nog eens 3020 kersenbomen naar Washington D.C. gebracht als cadeau van de burgemeester van Tokio, Yukio Ozaki. 

Het festival begon in 1935. Twee jaar later trokken er al duizenden bezoekers naar Washington D.C. om de bomen in bloei te zien. Tegenwoordig trekt het festival miljoenen bezoekers, hoewel de afgelopen twee jaar het festival alleen digitaal bij te wonen was. 

Openingsbeeld: BeeCoolPhoto/iStock