Vier de 50e verjaardag van Woodstock op het oorspronkelijke terrein

Redactie Lonely Planet

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat Woodstock een van de meest iconische festivals in de muziekgeschiedenis werd. Nu, vijftig jaar later, kunnen liefhebbers de magie herbeleven bij de jubileumviering op het oorspronkelijke festivalterrein.

Het festival dat voor het eerst in 1969 werd gehouden, vond plaats in een weiland in New York State, 90 minuten van New York City vandaan. Op die bijzondere plek huist nu het Museum of Bethel Woods. Dit museum en culturele centrum organiseert van 16 tot 18 augustus 2019 het Bethel Woods Music and Culture Festival om de vijftigjarige verjaardag van Woodstock te vieren.

Op het jubileumfestival vind je TED-talks, speciale tentoonstellingen en uiteraard de nodige muziek. Er komen bekende en minder bekende artiesten uit verschillende genres en generaties naar het festival en je kunt luisteren naar lezingen van futuristen en retro-tech experts.

Het Museum of Bethel Woods, dat op de iconische plek waar het eerste Woodstock festival plaatsvond staat, staat in het teken van de jaren ’60. Je vindt er de originele media, interactieve tentoonstellingen en kunstvoorwerpen van het eerste Woodstock festival. In 2019 vindt er een speciale expositie plaats genaamd We are Golden: Reflections on the 50th Anniversary of the Woodstock Festival and Aspirations for an Aquarian Future.

Hoewel het festival pas over acht maanden wordt gehouden, melden locale media dat hotelkamers in de regio nu al volgeboekt beginnen te raken in die periode. Meer informatie over de line-up en kaartverkoop wordt nader bekendgemaakt, houd de website in de gaten.

Vind hier meer festivaltips voor dit jaar. 

Openingsbeeld: Bobbushphoto / iStock (niet Woodstock)