Versnipperde Banksy binnenkort te zien in Duitsland

Redactie Lonely Planet
Versnipperde Banksy binnenkort te zien in Duitsland

Stond ook jij op je achterste benen toen het beroemde werk ‘Girl With Balloon’ van de Britse kunstenaar Banksy uit 2006 onlangs bij een veiling in Londen werd versnipperd door de lijst? Je kunt het ‘vernietigde’ werk binnenkort bewonderen in een museum in het Duitse Baden-Baden.  

Het nu nog bekendere werk heet tegenwoordig ‘Love is in the Bin’ en is vanaf volgende maand te zien bij een expositie in het Museum Frieder Burda in de stad Baden in de deelstaat Baden. 

De stunt, waarbij het werk werd versnipperd door de eigen lijst, vond afgelopen oktober plaats bij een Sotheby’s Contemporary Art Sale in Londen. Banksy zelf was verantwoordelijk voor de stunt. De Europese kunstverzamelaar die de bieding had gewonnen besloot het werk alsnog te kopen voor £1,04 miljoen. Een wijs besluit, zo bleek al gauw, want de stunt heeft de waarde van het kunstwerk een flinke boost gegeven. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Getty Images (@gettyimages) op

‘Love is in the Bin’ wordt komende maand voor het eerst uitgeleend aan het Duitse museum voor een expositie die een maand zal duren. De verwachting is dat de expositie zeer goed bezocht zal worden. Het museum zelf zegt vooral jonge bezoekers en die hard Banksy fans te verwachten. 

Het kunstwerk zal van 5 februari tot 3 maart te zien zijn bij een symposium. Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier. 

Openingsbeeld: Suzieldk / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram