Op de plaats rust: het Terracottaleger van China

Redactie Lonely Planet
Op de plaats rust: het Terracottaleger van China

Door de eeuwen heen hebben machtige mensen zich graag laten begraven met allerhande rijkdom en schatten. Kijk naar de farao’s, die hele piramides bouwden om hun uitvaartgeschenken in kwijt te kunnen. Ook in China is dit een gebruik geweest, met het terracottaleger van Qi Shi Huang als toppunt.

De Chinese keizer, Qin Shi Huang (259 - 210 v. Chr.), wenste bij zijn graf een leger van duizenden soldaten om hem in het hiernamaals te vergezellen. Een opvallende wens, die Qin veel beroemdheid zou bezorgen. Het leger werd gevonden toen in 1974 een aantal boeren een put wilden uitgraven, nabij de stad Xi’an. Enig verder uitgraafwerk onthulde zo’n 8000 aardewerken soldaten en paarden, die vele jaren moeten hebben gekost om te maken: elke soldaat heeft een volledig uniek gezicht.

Het omvangrijke leger staat in een beschermende loods | Foto: Nikada / iStock

Nog altijd is het complete graf van Qin Shi Huang nog niet uitgegraven, er zouden nog veel meer waardevolle schatten onder de grond begraven liggen… De delen die wel zijn blootgelegd kun je gelukkig eenvoudig bezoeken. Het is een must see voor reizigers in China en zeer de moeite waard, maar houd rekening met drukte.

Het terracottaleger van Xi'an is een mooie start voor een reis langs de Zijderoute. Het is ook een van de mooiste bestemmingen in Azië voor 2017!

Openingsbeeld: Nikada / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram