Onze favoriet: Vegan restaurant Green Point in Cuzco

Roos Hagenauw

Onze reislustige redactie heeft een heleboel favorieten die we graag met jullie delen! Deze week de favoriet van webredacteur Roos: het veganistische restaurant Green Point in Cuzco, Peru.

Even geen zin in de traditionele cuy (cavia) of alpaca op je bord wanneer je aan het reizen bent door Peru? In een van de mooie steegjes in het oude centrum van Cuzco vind je het hippe veganistische restaurant Green Point. Als backpacker is het helemaal niet erg om een lange tijd geen luxe te ervaren wanneer je kunt genieten van de prachtige cultuur en natuur van een land. Toch is het ook fijn om voordat je bijvoorbeeld vertrekt naar Machu Picchu, je eventjes heerlijk uit eten kunt in een gezellig restaurant. Green Point is zo’n plek. Het vrolijk gekleurde interieur staat vol met planten en schilderijtjes en op de menukaart vind je heerlijke veganistische gerechten. Het restaurant heeft dan ook een heel mooi, en behoorlijk ambitieus, doel: een wereld creëren die samenkomt door vrede, medeleven, wederzijds respect en vriendelijkheid richtig mensen, dieren en het milieu. 

Alle gerechten zijn 100% vegan, hebben glutenvrije opties en worden uitsluitend met verse producten gemaakt die cruelty-free en milieubewust zijn. Geniet bijvoorbeeld van een voedzame burger of chocoladesmoothie met superfoods en je bent weer helemaal opgeladen om verder te gaan met je avontuurlijk reis door Peru.

Green Point
Carmen Bajo Street No 235 | 084 431 146
Maandag tot en met zondag: 08:00 – 22:00

Lees ook: Archeologie in Peru: ruïnes van Machu Picchu. 

Openingsbeeld: Green Point