Ontspannen in de zomerzon

Redactie Lonely Planet

Na alle drukte van de kerstdagen die er aan zitten te komen is het heerlijk om even te relaxen. Op deze plaatsen kom je zonder moeite tot rust en is er vitamine D in overvloed.

De promenade van Havana, Cuba

Havana's lange kustlijn trekt al jaren mensen naar de prachtige promenade. De typisch Cubaanse sfeer zindert hier over de warme straten en het is dé plaats voor vrienden, geliefden, fotografen, filosofen en vislieden om de dag door te brengen. Sinds het aangelegd werd in de 20e eeuw heeft het haar charme niet verloren. De Malecón is waar de hele stad samen komt. Kom zelf lekker in de namiddag en zie hoe alles om je heen ondergedompeld wordt in goudtinten en de gebouwen op lijken te lichten. 

Als de zon onder is verandert ook deze plek in een oase van kalmte | Foto: waddle / iStock 

Lago de Atitlán, Guatemala

Deze plek is omringd door vulkanen en de is kustlijn versierd met oude Maya nederzettingen. Dit meer in Guatemala is de onweerstaanbare uitnodiging om even helemaal tot rust te komen en de stilte in je op te nemen. Met een groot aantal scholen, barretjes en goede accomodaties is San Pedro La Laguna een ontzettend gezellige plaats om neer te strijken. Bewandel de vulkaan, kayak van dorp naar dorp of doe even helemaal niks en geniet van het prachtige uitzicht met een vers gemaakte espresso. Het is niet voor niets Guatemala's beste koffie regio.

Als je liever op het strand ligt te bakken kan je hier het allerbeste terecht!

Openingsbeeld: MarcoRof / iStock