Ontdek de wereld met Google Arts & Culture

Redactie Lonely Planet

De grote, wijde wereld lijkt ver weg, maar past met Google Arts & Culture makkelijk in je huiskamer. Ontdek wetenschap, geschiedenis, natuur en culturen van de wereld met drie prachtige online collecties, waar een diepre blik wordt geworpen op de wereld om ons heen en hoe deze zich heeft ontwikkeld.

Zwerf met dinosaurussen in het Natural History Museum, Londen

Het online aanbod van het Natural History Museum omvat baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen, skeletten van dinosaurussen en de mogelijkheid een kijkje te nemen in de Tank Room, met miljoenen bewaarde planten, dieren en mineralen, waar je normaal gesproken speciaal voor moet reserveren. 

Maak kennis met culturen in het Nationaal Museum van Wereldculturen

Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden vormen samen het Nationaal Museum van Wereld-culturen, met een omvangrijke collectie oude foto's en fascinerende voorwerpen uit verre windstreken.

Verken de ruimte bij NASA in de Verenigde Staten

Een bijzonder perspectief op de plek waar we leven krijg je vanuit de ruimte. Kijk voorbij de dampkring in een boeiende verzameling van foto's en informatie van allerlei NASA Vistor Centers verspreid over de VS. Bekijk de beelden van de Hubble Space Telescope of leer meer over de toekomst van de ruimtevaart. 

Openingsbeeld: The trustees of the Natural History Museum London