Goedkoop en lekker eten in Azië

Redactie Lonely Planet

Ook in elke budgetreiziger schuilt een Bourgondiër. Gelukkig kunnen zij in Azië enkele topgerechten proeven voor een spotprijsje, gewoon op straat. 

Smaakt dat naar meer? Prikkel je smaakpapillen met dit proevertje uit het boek The Best Things in Life are Free van Lonely Planet.

Warung Ibu Oka - Bali

Dacht je dat een speenvarken alleen iets was voor 16de-eeuwse adel? Think again! In Indonesië is geroosterde babi guling dagelijkse kost en in Warung Ibu Oka serveren ze geroosterd varken tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Jl Suweta, Ubud, Bali; 10-16u; hoofdgerechten vanaf Rp 50,000 (ongeveer €3,50).

Het Zuid-Indiase dosa is heerlijk met boter | Foto: Manu_Bahuguna / iStock

Sri Sagar - India

Het Zuid-Indiase dosa (een soort pannenkoek gemaakt van rijst en zwarte linzen) is meer dan enkel “eten”, het is een kunst op zich. Die van Bengaluru werden verkozen tot beste ter wereld. Het is dus zeker de moeite om de wachtrijen te trotseren voor de heerlijke benne dosa (met boter) van Sri Sagar's.

Margosa Rd, Malleswaram, Bengaluru; 7-21u; dosas vanaf ₹30 (ongeveer 40 eurocent).

Joo Hooi Cafe - Maleisië

Penang, een van de meest toeristische bestemmingen uit Maleisië, is de bakermat van laska, een hete noedelsoep. Als je in George Town bent móet je even binnenspringen bij Joo Hooi: hier kun je genieten van de beste laska van het eiland!

Hoek Jln Penang & Lebuh Keng Kwee, George Town; 11-17u; hoofdgerechten vanaf MYR 3 (ongeveer 60 eurocent).

De nachtmarkten van Chiang Mai zijn drukbezocht | Foto: pidjoe / iStock

Talat Chang Pheuak nachtmarkt – Thailand 

De nachtmarkten van Chiang Mai krijgen heel wat volk over de vloer. Op de markt Talat Chang Pheuak kun je bij het kraampje van de Cowboy Lady proeven van de beste Khao Kha Moo (gestoofde varkenspoot met rijst).

Th Mani Nopharat, Chiang Mai; 17u-middernacht, gerechten vanaf ฿30 (zo’n 80 eurocent).

Daiwa Sushi – Japan

Sushi proeven is een must wanneer je in Tokyo bent. Bij Daiwa Sushi wordt sashimi rechtstreeks van de vangst van de dag gesneden; hier komen lunchgerechten vers uit de zee en ze zijn (voor Tokyo-standaarden) nog betaalbaar ook.

Bldg 6, 5-2-1 Tsukiji Chūō-ku, Tokyo; 5-13:30u ma-za; bord vol sushi vanaf ¥3500 (€28).

Kimly – Cambodja

Kep-sur-Mer was de plek waar de koloniale heersers van Cambodja zich tegoed deden aan de beste krab uit de Mekongdelta. De Fransen zijn vertrokken, maar de krab vind je er nog altijd. Bij Kimly, aan de Crab Market, wordt het op 27 wijzen klaargemaakt… aan jou om te kiezen!

Crab Market, Kep; 9-22u; gerechten vanaf CR 10.000 (iets meer dan €2).

Maak het je missie om in Hong Kong goedkope dim sum te vinden! | Foto: c_yung / iStock

Lin Heung Tea House – Hong Kong

Goedkope dim sum vinden in Hong Kong is een hele uitdaging, maar Lin Heung is zo old school als maar zijn kan: stoomkokers op trolleys, knorrig personeel maar bovenal overheerlijke, betaalbare dim sum waardoor je al het andere vergeet!

160-164 Wellington St, Hong Kong; 6-23u, dim sum tot 15.30u; vanaf HKD $12 (ongeveer €1,40).

Nasi Kandar Pelita – Maleisië

Maleisië krijgt een extra vermelding in onze lijst dankzij zijn fantastische Nasi Kandar Pelita. Hier krijg je een maaltijd van voortreffelijke roti canai (gefrituurd brood met dhal- en kipcurry) voor een habbekrats.

149 Jln Ampang, Kuala Lumpur, 24/7 open, MYR 2-8 (tussen de 40 eurocent en €1,65).

Openingsbeeld: Evgeny Ermakov / iStock