Geniet van het leven op Sardinië

Linda Ismaili

Het Italiaanse eiland Sardinië heeft tal van prachtige stranden en baaien: van de Costa Smeralda, waar de rijken der aarde hun zwemwater delen met superjachten, tot idyllische stranden als die bij Capo Testa. Maar intens helder water en witte zand-stranden zijn niet alles wat het op een na grootste eiland van Italië te bieden heeft.

Of je nu op zoek bent naar avontuur of je liever dagenlang laat verwennen met heerlijk eten en uitstekende wijnen; je bent hier aan het juiste adres. De afstanden op het eiland zijn vrij groot en van stad tot stad ben je even onderweg, maar als je een auto huurt heb je alle vrijheid om de kronkelende wegen van Sardinië op eigen houtje te verkennen.

Veel reizigers zetten koers richting het zuiden, maar ook het noorden van het eiland is het ontdekken meer dan waard. Rijd van het vliegveld van Alghero naar Castelsardo, waar je in het historisch centrum een oud kasteel, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vindt. Dit centraal gelegen stadje is ook meteen de ideale uitvalsbasis om de omliggende regio te verkennen. Drink een (duur) drankje tussen de sterren in Porto Cervo, haal een ijsje in de badplaats Santa Teresa Gallura en geniet van een late lunch in een authentiek agriturismo in het binnenland.

Voor een van de leukste activiteiten in de regio kan je misschien beter een taxi regelen: bij het wijnhuis van de familie Parpinello kan je niet alleen een kijkje nemen tussen de wijnranken, je kunt er ook genieten van een heerlijke wijnproeverij. Vraag de familie naar hun favoriet en neem eventueel een flesje mee naar huis, ze hebben er hier tenslotte verstand van!

Make it happen

Corendon Dutch Airlines vliegt in 2018 tot eind oktober drie keer per week vanaf Schiphol en één keer per week vanaf Maastricht Aachen Airport rechtstreeks naar Alghero (achtdaagse reis vanaf €299 p.p. incl. retourvlucht, transfer en verblijf op basis van logies en ontbijt. All inclusive vanaf €399 voor acht dagen; corendon.nl)