Cultuur en natuur in de Dominicaanse Republiek

Laura Veneman

Het eiland Hispaniola, in de Caribische Zee, bestaat uit twee landen: Haiti in het westen en in het oosten de Dominicaanse Republiek. De DR is het op twee na grootste land in de Caraïben en met zijn hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en exotische flora en fauna de ultieme Caraïbische droom. Maar waar te beginnen? Hier zijn alvast drie hoogtepunten van de Dominicaanse Republiek.

De Dominicaanse Alpen

Constanza is een stad op 1220 meter hoogte, in de provincie La Vega. Het gebied wordt ook wel “de Dominicaanse Alpen” genoemd, vanwege de indrukwekkende bergen in de omgeving. Door de hogere ligging is het in dit gebied koeler dan op de rest van het eiland. Er zijn vele valleien en natuurparken met dichte dennenbossen- hier waan je je in een totaal andere wereld.

De oudste kathedraal van Zuid-Amerika | Foto: holgs / iStock

Santo Domingo

Niet te missen als je een bezoek brengt aan de Dominicaanse Republiek: Santo Domingo, de hoofdstad en tevens een van de oudste steden in het Caribisch gebied. Hier werden nadat Columbus de plek in 1492 ontdekte, de eerste kathedraal, het eerste ziekenhuis en de eerste universiteit van Zuid-Amerika gebouwd. Door de jaren heen zijn de meeste gebouwen door onder meer aardbevingen verloren gegaan, maar de kathedraal staat er nog steeds; het koloniale centrum is intussen UNESCO Werelderfgoed. Maar vergeet ook de avond niet, want dan openen in de modernere delen van de stad de vele salsaclubs hun deuren.

De begroeide rotsen van het schiereiland Samaná | Foto: Vladone / iStock

Witte stranden

Voor de mooiste stranden van De Dominicaanse Republiek ga je naar La Romana. Een stad in het zuidoosten van het land. Hier vind je veel resorts en cruises meren hier ook aan. Echte actievelingen kunnen beter naar de andere kant van het land. Daar vind je schiereiland Samaná, waar prachtige rotsen uit de zee steken. Een prachtige plek om te luieren aan het strand, maar je kunt er ook uitstekend mountainbiken of paardrijden door de natuur. Of pak je snorkelset erbij en ontdek de Caribische Zee.

Ontdek iets verderop de geuren en kleuren van Jamaica!

Openingsbeeld: majaiva / iStock