Cambodja en Myanmar werken samen voor nieuw toerismeplan

Redactie Lonely Planet

Cambodja en Myanmar, twee van de mooiste landen van Azië, werken samen aan een nieuw toerismeplan om meer bezoekers naar hun landen te trekken. 

De twee landen hebben vorige week het nieuwe Angkor-Bagan Tourism Cooperation aangekondigd na een ontmoeting tussen de twee Ministers van Toerisme. Een formele overeenkomst zal naar verwachting in 2018 worden ondertekend zodra de details zijn afgerond. Veel tourbedrijven bieden al pakketten aan voor beide landen en nu gaat de officiële marketing dat ook doen. De toeristische campagne zal worden verkocht als 'Twee oude hoofdsteden, één bestemming.’ Wat de overeenkomsten tussen de landen benadrukt: beide zijn bekend om de oude tempels. Cambodja’s Angkor Wat blijft een van de toonaangevendste toeristische trekpleisters in Azië en de tempel van de provincie Bagan is in rap tempo op veel bucketlists komen te staan. 

Cambodja heeft al een overeenkomst met Thailand, die enorm succesvol is gebleken. Er is hoop dat deze nieuwe campagne voor beide landen een soortgelijk impuls zal geven. 

Lees ook: Varen over de Irrawaddy in Myanmar.  

Openingsbeeld: uschools / iStock