Bijzondere overnachting: kersenbloesem-kamer in Tokyo

Redactie Lonely Planet

Tokyo is een visuele droomwereld waar traditioneel design en gedurfde innovatie samenvloeien in opvallende creaties. Als het op accomodaties aankomt zijn de keuzes net zo kleurrijk als de stad zelf. Een die momenteel heel erg de aandacht trekt is de op kersenbloesem geïnspireerde Airbnb in het Harajuku-district. 

Deze Moshi Moshi-kamer is een Airbnb-appartement dat wordt gerund door dezelfde mensen achter de Moshi Moshi Box, het beroemde regenboogkleurige informatiecentrum voor toeristen. De ‘Sakura’ (kersenbloesem) -kamer is de eerste conceptruimte die is ingericht door Moshi Moshi Rooms, met plannen om nog meer te introduceren tijdens de Olympische Spelen van 2020. In de Sakura-kamer kun je het hele jaar door onder een bloeiende kersenbloesemboom slapen dankzij de gigantische verlichte boom die boven het bed is gebouwd, compleet van violet en roze neonlampen. 

De Make-up ruimte | Foto: Airbnb

De kamer is geschikt voor maximaal zes personen en heeft een keuken, een kleine badkamer, een make-up ruimte en een limoenkleuring balkon waar gasten gebruik kunnen maken van de barbecue. De kamer ligt op een centrale locatie, vlak bij Takeshita-dori Tokyo, de beroemde modestraat in Tokyo en op loopafstand van Meiji-Dori, het Ura-Harajuka gebied en het nieuwe Nationale Stadion waar de Olympische Spelen deels gaan plaatsvinden in 2020. 

De prijzen voor de kamer star vanaf €285 per nacht. Kijk hier voor meer informatie.

Openingsbeeld: Moshi Moshi / Airbnb