5x Waanzinnige koffie in Wellington

Anne von Gleich

In Wellington stuiteren de inwoners zowat de stad door vanwege het grote aanbod aan cafeïnehoudende dranken. Hier ligt de nadruk zowel op kwantiteit als kwaliteit, want CNN nomineerde Wellington in 2014 tot een van de beste koffiesteden ter wereld. Er wordt veel waarde gehecht aan hoge standaarden, ethische productie en interactie tussen de klant en de professionals. Op bijna elke straathoek word je verleid tot een lekker bakkie, maar wat zijn nou eigenlijk de beste koffiehotspots?

The Flight Coffee Hangar 

Flight Coffee Hangar is een begrip in Nieuw-Zeeland en ver daarbuiten; het is de favoriet van internationale koffiedeskundigen. Eigenaar Nick Clarke werd in 2013 5de in de “World Barista Championships”, dus je drinkt er ongetwijfeld de beste espresso van Nieuw-Zeeland. Het menu is eindeloos maar de gastvrije barista’s kiezen samen met jou het perfecte kopje. Vraag gerust om wat samples als je nog twijfelt. Daarnaast is Flight Coffee Hangar dé nationale distributeur van geroosterde bonen. 

Customs Brew Bar
Als je een echte koffiegek bent, zet dan deze verfijnde, low-key koffiebar bovenaan je lijstje. Zoek een lekker plekje in het houten, ontspannen jaren 70-interieur en leer hoe je een uitmuntend kopje koffie brouwt. Er zijn acht verschillende bonensoorten, afkomstig uit onder andere Brazilië, Rwanda en Nicaragua. Geen handige plek als je last hebt van keuzestress: er zijn talloze brouwopties en koffiesmaken, waaronder noot, karamel en bloemen. 

Red Rabbit Coffee Co

Behalve de enorme Probat roaster en bonenopslag aan de muur is de inrichting van Red Rabbit Coffee vrij minimalistisch. Het draait hier dan ook om een ding: passie vertalen in een echt goede kop koffie. Met een glimlach kom je een heel eind bij de barista’s: wellicht brouw je je eigen espresso of mag je door hun notities bladeren. En anders zoek je gewoon een tafeltje uit tussen de zakenlieden en kunstzinnige types en geniet je in stilte van de labyrintische koffiesmaken. 

Memphis Belle Coffee House

Deze stoere koffiebar heeft in het verleden meerdere prijzen gewonnen, waaronder de “New Zealand Coffee Award”, “Best Barista in Wellington” en “Best Café in the Capital”. Maar het echte succes schuilt in de intieme sfeer: op het plafond staan lovende berichten van klanten en de barista’s geven je altijd persoonlijke aandacht, ondanks de drukte. Als je op zoek bent naar een zelfgebrouwen Chemex, Swissgold of Fairtrade espresso, dan zit je bij deze klassieker goed. 

Lamason Brew Bar

Het unieke aan deze bar is dat je zelf kunt kijken hoe de koffie gebrouwen wordt via de sifonbol, een alternatieve en vrij unieke brouwtechniek. De koffiebonen zijn allemaal fairtrade en komen overal ter wereld vandaan, zolang ze maar geoogst zijn door biologische boeren. Elk kopje is een smaakexplosie, van de standaardespresso tot de flat white: een ijskoude koffie die perfect is voor een warme dag, maar ook een leuke optie is als je weer eens iets anders wil proberen. 

Openingsbeeld: Golden_Brown / iStock