Zo kun je picknicken in de tuin van koningin Elizabeth

Redactie Lonely Planet

Altijd al de tuin van Buckingham Palace in Engeland willen zien, of zou je er wel willen picknicken? Dit jaar kan die droom in vervulling gaan.

Voor het eerst is het mogelijk om op eigen houtje de tuinen van Koningin Elizabeths huis in Londen te verkennen. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om een tour te boeken met een officiële gids. Het huidige ontwerp van de historische, 15 hectare omvattende tuin dateert van de jaren 20 van de 19de eeuw, toen George IV Buckingham House transformeerde tot een paleis. Ondanks de stedelijke ligging vind je in de tuin een opvallende verzameling aan flora en fauna, waaronder zeldzame inheemse planten die je zelden in Londen ziet.

Bezoekers kunnen straks een route door de tuin volgen, die onder andere de 156 meter lange Herbaceous Border, platanen die geplant zijn ten tijde van (en vernoemd naar) Koningin Victoria en Prins Albert en zicht op het eiland in het grote meer omvat. Er is bovendien een unieke kans om te picknicken in een van de uitgestrekte grasvelden.

In de weekenden van 17 april tot 16 mei is het mogelijk om de tuin te bezoeken (ongeveer €25), en van 21 mei tot 20 juni kun je een Buckingham Palace Spring tour boeken voor omgerekend zo’n €50. Je kunt in de zomer ook binnen een kijkje nemen, met een ticket voor de State Rooms erbij (samen €70). Boeken doe je via Royal Collection Trust.

Openingsbeeld: querbeet / iStock