Van moskeeën tot maximale snelheden: contrasten in Abu Dhabi

Frank Verschuren

Groot, groter, grootst: Abu Dhabi is als hoofdstad van de Arabische Emiraten zichtbaar beïnvloed door het grote oliegeld. Adembenemende wolkenkrabbers prijken aan de skyline en luxueuze designerboetieks sieren de straten. Er gebeurt hier genoeg om je dagenlang te vermaken; dit zijn enkele van de krankzinnigste plekken van de stad.

Yas Water World

Bij Yas Water World op een spectaculaire manier afkoelen in de hete woestijn. Het is een van de grootste waterparken ter wereld en telt meer dan 15 voetbalvelden aan spetterende attracties. Uniek is de hydromagnetisch aangedreven tornadoglijbaan, van wel 235 meter lang. Ook kun je hier surfen en bodyboarden op kunstmatige golven, of tegen elkaar strijden in een achtbaan die met waterkanonnen is bewapend!

De buitenkant van Ferrari World | Foto: typhoonski / iStock

Ferrari World

Ferrari World is het enige pretpark ter wereld dat geheel in teken staat van raceauto’s. Naast razendsnelle achtbanen vind je hier ook stuntshows- en natuurlijk een heleboel Ferrari’s. Onmisbaar voor liefhebbers van snelle auto’s. 

De Sjeik Zayed-moskee heeft wel 82 koepels | Foto: clearandtransparant / iStock

Sjeik Zayed-moskee

Ook op cultureel gebied pakt Abu Dhabi het groots aan. De Sjeik Zayed-moskee moest de Taj Mahal evenaren, en dat is gelukt. Het imposante bouwwerk werd in 2007 voltooid en is een van de grootste moskeeën ter wereld; hij bestaat uit wel 82 hagelwitte koepels. Moslims uit alle Emiraten komen hier naartoe om te bidden, maar de imposante moskee is ook voor reizigers toegankelijk. Ga vooral naar binnen om het immense Perzische tapijt te zien stralen onder weelderige kristallen kroonluchters – zelfs bidden gebeurt hier in luxe.

Als je je graag laat overweldigen kun je ook eens een kijkje nemen in Dubai, of ontdek het woestijnlandschap rond Ras al-Kaihmah.

Openingsbeeld: vwalakte / iStock