Uittip: Embassy Festival in Den Haag

Redactie Lonely Planet
Uittip: Embassy Festival in Den Haag

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september kun je gratis op wereldreis in Den Haag. Tijdens het Embassy Festival ervaar je de culturele rijkdom van zo’n zestig landen op het Lange Voorhout.

De kick-off van het festival is op vrijdagmiddag 5 uur met een kleurrijk programma in samenwerking met de ambassades. Tegelijkertijd gaat het UIT Festival Den Haag van start. Op zaterdagmiddag om 12 uur barst de 6deeditie van het Embassy Festival in volle omvang los met dans, muziek, theater én een internationale foodmarkt. Verwacht traditionele hapjes en drankjes uit alle windstreken van de wereld.

Om 8 uur ’s avonds vloeit het Embassy Festival op het Lange Voorhout over in de UIT Nacht met een zinderend klezmer-optreden van L'Chaim. Ook op andere plekken in de stad valt van alles te beleven; zo is er een openluchtbioscoop bij het Filmhuis Den Haag, een dansprogramma in Korzo en gooien alle Haagse clubs gratis de deuren open tot zonsopgang. 

Lekker uitslapen bij het Babylon Hotel

Het Babylon Hotel is een aanrader voor een relaxte overnachting. Het hotel ligt pal aan het station op tien minuten lopen van het Lange Voorhout en kijkt uit over het Haagse Bos. Met een super-de-luxe ontbijtbuffet inclusief Haagse lekkernijen én een late check-out om 12 uur 's middags kun je zondag uitgerust je dag beginnen en genieten van de Cultuurmarkt op de laatste dag van het UIT Festival.

Openingsbeeld: Nick Schellingerhout / Embassy Festival

Lees ook: Dit is de goedkoopste stad in Europa deze herfst


Volg Lonely Planet op Instagram