Staycation: The Market Hotel in Groningen

Redactie Lonely Planet

Op stedentrip naar Groningen? Overnacht in het gloednieuwe The Market Hotel, midden in het centrum. 

Waar verblijf ik?

In het leukste stukje Groningen! The Market Hotel staat pal aan de Grote Markt, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden en op kruipafstand van het uitgaansgebied (niet onbelangrijk, in een stad waar ze geen sluitingstijd kennen). Het gloednieuwe pand is onderdeel van de herinrichting van de oostwand van de Grote Markt, dat terug wordt gebracht naar zijn oude allure, met de vorm en omvang van voor de Tweede Wereldoorlog. The Market Hotel is overigens meer dan enkel een plek om te slapen. Met een eigen café en restaurant, fitness en wellness is een verblijf hier een ware ervaring. 

Foto: The Market Hotel

Hoe ziet mijn kamer eruit?

Van de Comfort Rooms tot de ultraluxe WOW Suite, de kamers van The Market Hotel zijn stuk voor stuk prachtig. De moderne kamers hebben allemaal een espressomachine, flatscreen tv, regendouche, klimaatbeheersing en natuurlijk heerlijke bedden! Je hoeft je kamer eigenlijk nooit meer uit, want er is overal roomservice beschikbaar, te bestellen via de tv. Lekker makkelijk! Voor wat extra luxe kies je een kamer met bad én regendouche. Uitchecken hoeft pas om 11 uur, dus alle tijd voor een ochtend in bad. En mocht je je zorgen maken over geluidsoverlast op deze centrale locatie, dat is nergens voor nodig. De kamers zijn uitstekend geïsoleerd, dus als je je even van het gezellige stadsleven wilt afzonderen, is dat helemaal geen probleem!

Wat is er te doen? 

Groningen is de perfecte stad voor een stedentrip. Compact, gezellig, sfeervol en barstensvol cultuur. Liefhebbers halen hun hart op bij een van de musea in de stad, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk het iconische Groninger Museum. Maar ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum is de moeite waard en Storyworld in het Forum is een grote aanrader voor een uitje met de kids (maar zeker ook zonder). Winkelen kan in het compacte centrum van de stad, maar kijk vooral verder dan de Herestraat. Ga naar de knusse Folkingestraat voor leuke boetiekjes en naar de Oude Boteringestraat en Oosterstraat voor een hele hoop vintage. En dan moeten we het nog hebben over de grote trots van Groningen; het uitgaansleven! Overdag kan je verspreid door de stad overal terecht op een terrasje of in een goed restaurant, en ’s nachts kun je tot in de vroege uurtjes met de voeten van de vloer! Groningen is een studentenstad, en zoals we al zeiden; sluitingstijd bestaat hier niet! 

Foto: The Market Hotel

Wat is er te eten? 

Hoewel je buiten de deur ook allerlei lekkers kunt vinden, hoef je voor goed eten The Market Hotel nooit te verlaten. Je kunt hier terecht voor een uitgebreid ontbijt, een tussendoortje bij bakkerij Westers, lunch of diner bij Café Willem Albert (vernoemd naar Groninger Willem Albert Scholten, wiens portret je in het restaurant kunt spotten) en een borrel aan de sfeervolle bar… in The Market Hotel serveren ze alles waar je maar trek in kunt hebben!

themarkethotel.nl