Overnachting van de week: Kimpton De Witt in Amsterdam

Linda Ismaili

Met de zomervakantie achter de rug en je reislust nog niet helemaal bedwongen, is Amsterdam een uitstekende optie voor een weekendje weg. En als je jezelf wilt verwennen met een luxe verblijf in hartje centrum, kan je het niet beter treffen dan in het eerder dit jaar geopende Kimpton De Witt. 

Overnachten in Kimpton De Witt is een rustgevende, luxueuze ervaring, middenin het bruisende Amsterdam. Al voor binnenkomst zie je aan de buitenmuur een overdaad aan groene begroeiing, met de duidelijke boodschap breathe: stap binnen en ontspan. Kimpton De Witt is gevestigd in drie gebouwen uit de Gouden Eeuw, een nalatenschap die nog duidelijk terug te zien is. Op Delfst Blauw geïnspireerde tegels sieren de badkamers en kamers zijn voorzien van grappige interpretaties op klassieke Nederlandse kunstwerken. Als je zou willen, hoef je de oase van rust die Kimpton De Witt is je hele verblijf lang niet te verlaten. Er is een fitnesszaal, restaurant, cocktailbar, binnenplaats met heerlijke hangstoelen, een Marie Stella Maris pop-up store en een bloemenzaak.  

Smaakvol ingerichte kamer | Foto: Kimpton De Witt

De stuk voor stuk smaakvol ingerichte kamers zijn onder andere voorzien van een Nespresso apparaat, waterkoker, Smart TV, wifi, regendouche én een ontzettend comfortabel bed om heerlijk in uit te rusten na een dag rondwandelen door Amsterdam. In alle kamers ligt bovendien een yoga-mat, voor als je de ontspanning nog verder door wilt trekken. Ben je met een kleine groep? Dan is het 17de-eeuwse “Little House”, de voormalige woning van P.C. Hooft, een goede optie. Verdeeld over drie verdiepingen heeft deze kamer van maar liefst €70m2 twee king-sized slaapkamers, een woonkamer en luxe badkamers. 

Voor een tweepersoonskamer betaal je bij Kimpton De Witt vanaf €289 per nacht. Kijk voor meer informatie op kimptondewitthotel.com

Ook een mooie overnachting: Hobbithuisjes in Kroatië.  

Openingsbeeld: Klimpton De Witt