Kerstshoppen in Seven Dials: de “9 straatjes” van Londen

Redactie Lonely Planet
Kerstshoppen in Seven Dials: de “9 straatjes” van Londen

Weinig steden spreken in de wintermaanden zo tot de verbeelding als Londen. In ons eigen Amsterdam heb je de Negen Straatjes, in Londen ga je voor kersthoppen naar de Seven Dials. Vanuit de rotonde van Seven Dials waaieren zeven straatjes vol fijne cafés en bars, unieke winkeladresjes en heerlijke restaurants uit in het bruisende Covent Garden. Wij tippen vijf hotspots die je sowieso niet over wilt slaan!

Neal’s Yard

Neal's Yard is een verborgen plein tussen twee van de Dials - Monmouth St & Short's Garden - en het hipste plekje van de wijk. Je vindt er het veganistische restaurant Wild Food Cafe en een geweldige wijnbar, maar ook heerlijke shopadresjes. Ga naar Neal’s Yard Remedies voor verantwoorde biologische beauty-producten en maak een tussenstop bij Jacob The Angel voor een belachelijk goede kop koffie. Als de zon schijnt kun je je koffie ook drinken op een van de bankjes tussen de kleurrijke gevels op het plein en lekker mensen kijken.

Kleurrijk Neal's Yard | Foto: Ivanastar / iStock

Laura Lee

Deze sieradenwinkel en atelier ineen is een ware schatkist waar je zo voorbij zou lopen. Stap naar binnen en waan je in een andere tijd; in antieke vitrines liggen handgemaakte sieraden uitgestald van gouden kettinkjes met een zilveren letter-hanger (cadeautip!) tot juwelen met unieke edelstenen zoals opaal uit Australië. Laura Lee is dé plek voor een persoonlijk sieraad om je klassieke London look af te maken. 

Canela Café

Na een flinke shopping spree kun je bij dit stijlvolle Portugese café-restaurant even lekker je voeten laten rusten tijdens een uitgebreide lunch. Onze tip: kies een aantal kleine gerechtjes om te delen; het versgebakken brood met auberginespread is to die for! Let er wel op dat je een gaatje overhoudt voor een verse Pastei de Nata met kaneel als toetje. Oh so good met een Portugese koffie.

Kerstsferen in Seven Dials | Foto: Alphotographic / iStock

Knomo.

We’ve traded a desk for a life of adventure and the world is our office. Bij de flagshipstore van het Britse tassenmerk Knomo aan Neal Street vind je praktische én stijlvolle tassen in alle soorten en maten om je leven “on the go” zo makkelijk mogelijk te maken. Met slimme vakjes, waterafstotende stoffen – je bent immers in Engeland – en mooie details snappen wij wel dat de Knomo-rugzakken in rap tempo de straten van Londen veroveren.

Boki

Deze lokale favoriet is dé spot voor een coffee break, waar ook lekker zoets en fijne broodjes geserveerd worden. Loop door naar achteren en neem tussen de locals plaats aan de goudkleurige halvemaanbar onder een dakraam. Aan de bar kun je behalve warme dranken ook cocktails bestellen, met maar liefst vijf verschillende koffie-varianten waaronder de “Boki Negroni” met Campari, Sipsmith-gin & Cocchi-vermouth.

Meer leuke kerststeden? Ontdek Reykjavik tijdens de feestdagen!

Openingsbeeld: Seven Dials


Volg Lonely Planet op Instagram