Een perfecte dag Singapore

Redactie Lonely Planet

Er is nooit genoeg tijd om een stad écht te leren kennen, maar je komt met 24 uur al een heel eind. Ontdek Singapore in een dag. 

Dit artikel komt uit het zomernummer van Lonely Planet magazine, dat in het teken staat van eilanden: van de Griekse archipel tot aan Hawaï. Bestel 'm hier!

9 uur

Een traditioneel Singaporees ontbijt is simpel en licht maar precies wat je nodig hebt om je dag goed te starten. Toast (een overblijfsel uit de Britse overheersing) met een dikke plak gezouten boter en kaya (groene kokosjam), een zeer zacht gekookt ei om te mengen met sojasaus en witte peper en het brood in te dippen en een kopi, een stevige bak koffie. Ga ervoor naar Tong Ah in Chinatown. Het koffiehuis kent weinig opsmuk, maar het feit dat ze al meer dan 75 jaar in bedrijf zijn is veelzeggend. 

De wereldberoemde super trees in Gardens by the Bay. Fazon1 / iStock

10 uur

Ga voor vertrek nog even langs bij de buren van bakkerij Keong Saik voor een snack voor onderweg als je vreest dat je het op alleen het ontbijtje niet een hele ochtend redt. Loop via de gezellige straatjes van Chinatown en een stukje van het financieel centrum naar een van ’s werelds bekendste tuinen, Gardens by the Bay. Verwonder je over de zogenoemde super trees, die energie opwekken om alles in de tuinen draaiende te houden en bezoek voor een welverdiende afkoeler de Flower Dome en Cloud Forest. 

13 uur

Met zoveel verschillende culturen in één stad moet er ook uit elke keuken wat geproefd worden, dus neem de metro naar het stadsdeel Little India voor lunch. Bij The Banana Leaf Apolo aan Race Course Road, dat zich zoals de naam al doet vermoeden aan een oude paardenracebaan bevindt, proef je de authentieke Noord- en Zuid-Indiase keuken. De specialiteit hier is vissenkopcurry, maar ook als je dat niet aandurft valt er genoeg te kiezen.

15 uur

Opgeladen na de lunch ben je klaar om de bewogen geschiedenis van de stadstaat te ontdekken in het National Museum of Singapore. Het museum is al net zo overzichtelijk als de stad zelf en je maakt er een reis door 700 jaar historie die tot leven wordt gewekt met multimedia-installaties. Van de oude Maleise adel en overheersingen en oorlogen naar onafhankelijkheid en de hedendaagse keuken en cultuur, alles komt aan bod.

Streetfood bij Lau Pa Sat. SimonHarryCollins / Shutterstock

19 uur

Tijd voor een typisch Singaporese avondmaaltijd: saté. Elke avond wordt de straat die grenst aan de overdekte streetfoodhal Lau Pa Sat, omgetoverd tot Satay Street. Het aanbod binnen in de hal kan wat overweldigend zijn, maar buiten is het enkel saté in verschillende vormen dat de klok slaat. Stel zelf een mix van je favorieten samen, bestel een pul bier (de voordeligste van Singapore!) en kies een plekje uit op het terras.

21 uur

Pak op je laatste beetje energie ook nog wat van het Singaporese nachtleven mee aan Clarke Quay. De kleurrijk verlichte kade werd vernoemd naar Sir Andrew Clarke, de tweede gouverneur van Singapore en ligt tegenwoordig bezaaid met gezellige eetgelegenheden en nachtclubs. Begin met een drankje aan het water en wie weet eindig je de avond dansend bij de DJ’s van club Zouk. 

Openingsbeeld: lena_serditova / iStock