Een perfecte dag in Londen

Redactie Lonely Planet

Er is nooit genoeg tijd om een stad te leren kennen, maar je komt met 24 uur al een heel eind. Ontdek Londen in een dag.

9:00

Begin je dag in Londen met een goede kop koffie bij Monmouth, aan de rand van Borough Market. Er staat eigenlijk altijd een rij, maar geloof ons, het is het wachten waard! Drink je koffie op het bankje voor de deur en kijk toe hoe de kooplui zich klaarmaken voor de dag. Als je op zaterdag komt is de markt al om 8 uur open en kun je dus alvast kijken of er wat lekkers voor je bij zit.

10:00

Loop langs Southwark Cathedral richting de London Bridge. Voor de brug aan je linkerkant zit London Grind, waar je terechtkunt voor een heerlijk ontbijt. Hun signature dish van gepocheerd ei, avocado en chilli is een aanrader!

11:30

Laat je ontbijt even zakken terwijl je naar de Tower Bridge loopt om hier aan de noordzijde van de Thames aan boord te stappen van de Thames Clipper richting Westminster. De Clipper is zonder twijfel het leukste openbaar vervoersmiddel van Londen en brengt je langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals St. Paul’s Cathedral, de Shard, Shakespeare’s Globe, Tate Modern en uiteindelijk de Houses of Parliament.

13:00

Ga van boord bij Westminster en wandel vanaf hier langs de Big Ben (en eventueel met een kleine omweg langs Buckingham Palace) naar Trafalgar Square en uiteindelijk naar de Seven Dials. De “Negen Straatjes” (maar dan zeven) van Londen barsten van de leuke lunchplekken en toffe boetiekjes. Wat je ook doet, loop hoe dan ook even naar het verstopte Neal’s Yard (foto boven), het meest kleurrijke pleintje van de stad, en haal daar dan ook meteen een kop koffie bij Jacob The Angel.

De bijzondere architecteur in het British Museum in Londen | Foto: Michael Mulkens / iStock

16:00

Het British Museum is niet ver lopen van de Seven Dials en gratis toegankelijk. Breng er een paar uur door, kijkend naar Egyptische mummies, Parthenon-sculpturen en andere wereldschatten, voordat je je naar de nabijgelegen Princess Louise begeeft voor een pint. Deze prachtige pub met origineel Victoriaanse interieur wordt door velen gezien als een van de beste pubs van de stad.

19:00

De beste manier om je dag in Londen te eindigen is met een drankje, diner en een show en hiervoor moet je allemaal in de West End zijn. Begin met een cocktail  bij Swift in Soho en ga dan naar een van de vele restaurants in het gebied. Kricket Soho serveert heerlijk Indiaas streetfood. De keuze aan shows is reuze, denk bijvoorbeeld aan Matilda, Les Misérable en Wicked. Vroeg boeken is slim, maar je kunt ook naar de ticket office gaan om te kijken of er misschien lastminute kaarten beschikbaar zijn gekomen.

Dit artikel komt uit het meinummer van Lonely Planet magazine. Bestel 'm hier!

Openingsbeeld: extravagantni / iStock