Dit zijn de meest relaxte steden in Europa

Redactie Lonely Planet
Dit zijn de meest relaxte steden in Europa

Wil je er zeker van zijn dat je volgende stedentrip zo rustgevend mogelijk is, houd dan dit lijstje met de meest relaxte plekken van Europa bij de hand.

De European Relaxation Index van SpaSeekers heeft 28 steden in Europa gerangschikt aan de hand van zes factoren: hoe druk is de stad, hoe gelukkig zijn de locas, levensstandaard, toegang tot openbaar vervoer, hoeveelheid kustlijn in de buurt en activiteiten van de lokale luchthaven. Bekijk hier de vijf meest relaxte plekken voor een Europese stedentrip. 

Kopenhagen, Denemarken

De beroemde coole Deense hoofdstad verleidt reizigers met de nadruk op stijlvol design, de foodie-hotspots zoals Noma en uitstekende musea. De stad heeft een lage bevolkingsdichtheid en scoort ook erg hoog voor geluk en levensstandaard. Je hebt er ook toegang tot de kust, hoewel dat gezien de noordelijke ligging vooral fijn is in de zomer.

Luxemburg stad, Luxemburg

De hoge prijzen in Luxemburg komen ook met een hoge mate van geluk onder de inwoners. Het heeft ook de laagste bevolkingsdichtheid van alle 28 steden op de lijst en met het lage aantal toeristen weet je zeker dat je genoeg persoonlijke ruimte hebt in de stad.

Tallinn, Estland

De hoofdstad van Estland wordt nog vaak vergeten, maar biedt een geweldige plek voor mensen die weg willen van de drukte. Tallinn heeft een kleine bevolkingsdichtheid, een hoge geluksscore en erg goede openbaar vervoer. Buiten dat is er genoeg te doen in de tal van hippe cafés en coole bars in de schilderachtige en historische stad.

Helsinki, Finland

Helsinki is ook een top locatie in het Noorden voor liefhebbers van design en architectuur. Finland scoort als land ook het hoogst op de geluksladder en staat op de eerste plek in het World happiness Report 2018. Ook is het land tot veiligste land ter wereld benoemd, dus je kunt geheel op je gemak een bezoekje brengen. 

Zagreb

Zagreb is een topbestemming voor stedentrips geworden dankzij het levendige straatleven. Bekijk bijzondere plekken zoals het Museum of Broken Relationships, bezoek een ​​muziekfestival, verken de historische stad of drink een ambachtelijk biertje.

Lees ook: Ontdek het Tallinn achter de oude stad. 

Openingsbeeld: SeanPavonePhoto / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram